Een afvalcontainer voor de milieuvriendelijke start-up!

Als beginnende ondernemer heb je met enorm veel zaken te maken. Een startup is allesbehalve makkelijk en er komt altijd meer bij kijken dan je aanvankelijk denkt. Een rekening hier, een vergunning daar en er zijn vast en zeker nog een tiental dingen waar je eerst niet aan dacht. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over het afval van jouw start up? Ga jij voor die maatschappelijk verantwoord ondernemen start up en scheid je je afval en recycle je dit? Of ga hoor je bij de milieu onvriendelijke start ups die het allemaal niet interesseert? Ook voor diegene die het minder interesseert is het super makkelijk om een steentje bij te dragen. Het huren van een afvalcontainer voor de verschillende soorten vuil is daar één van. Daarbij is het in de meeste gemeenten jouw eigen verplichting om zelf je bedrijfsafval op de juiste manier te verwerken. Ben je benieuwd naar nog meer manieren om duurzaam te ondernemen met jouw start up? Lees dan snel verder!

Duurzaam ondernemen

Wanneer jij duurzaam wilt ondernemen met jouw startup, dan kan je denken aan verschillende vormen van deze manier van ondernemen. Van circulair tot sociaal maatschappelijk ondernemen het kan allemaal. Je kunt je met je startup richten op eerlijke handel, fair trade of zelfs je hele complete kanaal met fairchain. Afhankelijk van hoe duurzaam jij wilt ondernemen kan je hier een beslissing over maken. Al draag je maar een klein beetje bij aan een milieuvriendelijkere omgeving dan ben je op de goede weg. Als elke startup minimaal deze instelling heeft maken we de wereld een stuk prettiger voor alle mensen die nog na ons komen. Daarnaast kan een duurzame startup altijd rekenen op een beetje extra imago winst. Wat is er nou fijner dan met een milieuvriendelijk imago het bedrijfsleven door te gaan?!

Hoe pak ik dit aan?

Wanneer je als onderneming duurzaam wilt ondernemen zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Begin bij een goede afvalscheiding door voor verschillende soorten afval een afvalcontainer te huren. Kijk bij de keuze voor een afvalverwerkingsbedrijf ook eens naar hoe zij hun afval recyclen. Daarnaast kan je ook kijken naar verpakkingsmateriaal, gebruik je plastic of ga je voor iets milieuvriendelijkers zoals karton? Daarnaast is het ook altijd goed om te communiceren en te laten zien aan je klanten dat je duurzaam bezig bent. Je kan nog zoveel vertellen en roepen maar je bent pas geloofwaardig wanneer je bewijs kunt laten zien.