Besteed je tijd goed, cao wetgeving

De schildersector is een lastige sector om ondernemer in te zijn. Dat komt omdat in de schilder sector relatief meer regels zijn dan in de meeste andere sectoren. Ondernemers hebben alleen maar last van deze regels, omdat te veel regels onnodig beperkend werkt op de bedrijfsvoering van deze ondernemingen. Veel schilders zijn dus van mening: hoe minder regels binnen de cao, hoe beter. Het is van groot belang om alle tijd zo goed mogelijk te besteden.

Wetgeving cao

Naast de normale wetgeving, worden bedrijven geacht zich aan de afspraken van de CAO te houden. De CAO schilders is een CAO met meer regels dan de meeste andere CAO’s en is daarom een lastige CAO om mee te werken. Een deel van deze regels beperkt de bedrijfsvoering. Het is ondanks de regels belangrijk om een goede cao op te bouwen. Om er achter te komen wat het voordeligste is, kan het verstandig zijn om een extra partij in te schakelen. Een consultant kan bijvoorbeeld helpen om alles op een rijtje te zetten en de beste regeling uit te kiezen. De vele regels maken het lastig voor een ondernemer om het bedrijf te runnen, maar met de juiste hulp kan je bedrijf er juist nog beter door worden.

Uitbesteden van diensten

Om het jezelf als ondernemer wat makkelijker te maken, kun je de dingen uitbesteden waar je zelf niet zoveel van af weet en alle dingen die veel tijd kosten. Op deze manier houd je zelf meer tijd over om je op klanten te richten. Bovendien heb je meer tijd om je te focussen op de ontwikkeling van je product. Constante ontwikkelingen van producten en diensten zullen je klanten tevreden houden. Een groot deel van de administratie kan dan worden doorgeschoven naar een administratiekantoor. Bij dit kantoor zullen professionele werknemers alle administratie van het bedrijf op orde krijgen. Ook kunnen alle juridische zaken worden uitbesteed aan iemand die daar meer vanaf weet. Verder kun je alles wat met het personeel te maken heeft uitbesteden aan een consultant HR. Deze consultant zal je adviseren over personeelszaken. Welke werknemers werken het meest effectief en hoe kan dit verbeterd worden bij andere werknemers?

Het administratiekantoor doet nu alle dingen waar de ondernemer veel tijd aan kwijt is en doet ook alle dingen waar de ondernemer niet veel vanaf weet. Als je goed afweegt wat je wel uitbesteed en wat niet, kun je niet alleen geld besparen op de bedrijfsvoering maar houd je ook tijd over die je in dingen kan steken die voor jou belangrijker zijn. Je bent dan maar één keer tijd kwijt tijdens het uitbesteden en dat is tijdens het zoeken van een goede partner om aan uit te besteden.