Een container huren; een goede start voor uw onderneming

Bij het starten van een onderneming is logischerwijs een container huren voor het bedrijfsafval niet het eerste wat in de ondernemer op komt. Vele andere zaken krijgen voorrang aangezien er enorm veel bij komt kijken wanneer een nieuwe start-up de markt wil betreden. De start-up fase is voor bedrijven een zeer belangrijke fase in het bestaan van een onderneming. Wanneer een onderneming deze fase doorkomt is de kans van voortbestaan aanzienlijk groter.

Er zijn verschillende redenen te noemen om toch eens goed te kijken naar de afvalproductie van een nieuwe start-up. Een start-up die rekening houdt met zijn afvalproductie kan hier tal van voordelen van ondervinden.

Imago

Wanneer een bedrijf zorgt voor een opgeruimde werkomgeving is dit goed voor het imago. Een opgeruimd en schoon bedrijf heeft een professionele uitstraling op uw klanten en partners. Daarnaast zorgt het ervoor dat uw medewerkers optimaal kunnen presteren.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Voor iedere onderneming is het aan te raden maatschappelijk bezig te zijn. Andere bedrijven en klanten willen zich graag associëren met bedrijven die zich bekommeren om het welzijn van mens en milieu. Door afval te scheiden kan er door een onderneming worden bijgedragen aan een beter milieu.

Glasafval kan gescheiden worden door gebruik te maken van een glascontainer, dit is relevant voor bedrijven waar veel glas wordt gebruikt. Dit zijn vaak horecabedrijven. Papier- en kartonafval komt voor binnen bijna bedrijven net zoals restafval. Een container huren voor papier en karton kan een hoop ruimte schelen in de restafvalcontainer. De papiercontainer is een stuk goedkoper dan de restafvalcontainer, hierdoor is het voordelig om dit afval te scheiden van de restafvalstroom.

Glasafval is eindeloos herbruikbaar. Hierdoor is het de belangrijkste grondstof voor nieuw glas. Scheiden van dit glas is dus zeer goed voor het milieu. Papier en karton zijn net zoals bij glas een belangrijke grondstof voor ‘’nieuw’’ papier en karton. 83% van het papier en karton dat in Nederland wordt gemaakt komt voort uit gerecycled papier en karton.

Een container huren is voordelig

Misschien wel de meest belangrijke reden voor bedrijven om in de start-up fase te letten op de afvalstroom is het financiële aspect. Een container huren bij een erkende afvalinzamelaar is in veel gevallen voordeliger dan de afvalinzameling van de gemeente. In deze fase van het bestaan van een onderneming is het van belang dat er goed op het geld wordt gelet. Bezuinigen op de kosten van de afvalinzameling kan bijdragen aan het succes van uw onderneming.