Een personeelsfeest organiseren? Denk dan hieraan!

Wanneer je een personeelsfeest gaat organiseren of elk ander feest dan komt er een boel op je af. Je wilt tenslotte een fantastisch goede indruk achterlaten waarbij je zeker weet dat iedereen het naar zijn zin heeft en daarnaast dat alles tot in de puntjes is geregeld. Dat is echter nog niet zo gemakkelijk en om dat goed te doen moet je met heel erg veel zaken rekening houden. Een belangrijk begin is en iets om altijd rekening mee te houden is dat je goede afspraken maakt met de locatie waar jij een personeelsfeest wilt organiseren. De locatie waar jij iets wilt gaan ondernemen heeft vaak veel meer verstand van dergelijke zaken. Dit komt vooral doordat zij dit het gehele jaar door doen en daardoor veel meer kunde en kennis heeft op dit gebied. Waarom geen gebruik maken van van al deze kennis en ervaring.

De locatie is van groot belang

Een goede locatie kies je niet op basis van onderbuikgevoel of meningen. Een goede locatie is gemakkelijk te bereiken. Zeker voor bij personeelsfeest organiseren is dit van groot belang. Dit komt voornamelijk doordat mensen op een personeelsfeest een hapje en vooral een drankje nuttigen. Om er nu voor te zorgen dat er niet alleen maar BOB’s op je feestje staan is het handig om een locatie uit te kiezen die goed te bereiken is via het openbaar vervoer. Om ervoor te zorgen dat iedereen de locatie gemakkelijk kan vinden vanaf het station, kun je ervoor kiezen om een medewerker op het station te zetten die iedereen even de juiste kant op wijst.

Denk aan een sluitende catering

Afhankelijk van hoe groot en divers de groep mensen is die op je locatie afkomt is het verstandig om de catering te bespreken met de locatie. Wanneer er mensen op je personeelsfeest afkomen die bijvoorbeeld iets niet mogen eten of drinken door geloof of allergie is het wel handig als je een passend alternatief hebt. Een goede locatie draait hier zijn of haar hand trouwens echt niet voor om.

Planning

Een personeelsfeest kan heel gezellig zijn en daardoor kan een dergelijk feest gemakkelijk uitlopen tot in de kleine uurtjes. Een locatie huur je over het algemeen voor een dagdeel van bijvoorbeeld: 4, 8 of 12 uur. Het is van belang om inzichtelijk te krijgen wat er gebeurd wanneer er uitloopt is. Worden er dan extra kosten in rekening gebracht? Is uitloop sowieso mogelijk? Kortom: je wilt twijfel zoveel mogelijk uitsluiten.