Laat het voor je vinden

Ik was op zoek naar werk. Ik koos voor uitzendbureau Den Haag, en met goede reden.

Groter bestand

Hoewel we met online denken veel zelf te kunnen vinden valt het in de praktijk erg tegen. Veel bedrijven zetten online namelijk hoog in. Het is de online dating strategie, waar je tegenover een groot aanbod een hoog bod inzet om de hoogst mogelijke markt intersectie te vinden in plaats van je passende vraag aanbod positie. Dat vind ik een groot voordeel aan uitzendbureaus, mensen die een vacature aanmelden bij een uitzendbureau zijn ook daadwerkelijk op zoek naar iemand op korte termijn. Dat betekent dat je daarmee sneller aan de slag komt. Daarnaast hebben ze vaak een groter bestand als het gaat om de meer specialistische banen. Vaak is een online vacature niet voldoende en kiezen bedrijven ervoor om meteen naar een uitzendbureau te gaan. In mijn vak is het dus al snel de beste optie.

Sneller door

Die haast van bedrijven heeft ook het voordeel dat je niet met ellenlange sollicitatierondes zit. Drie of vier rondes doorworstelen met zijn allen valt bij mij niet in de smaak. Op het moment dat je binnenkomt via een uitzendbureau kan je meteen aan de slag. Dat bespaart je de sollicitatierondes ad nauseum. Het betekent ook dat je meteen echt aan de slag kan. Er ligt vaak meteen een klus voor je die je kan oppakken. Dat vind ik zelf wel zo prettig. Om verder te gaan op die sollicitatierondes, vaak kom je ook binnen met een bepaald vertrouwen. Sommige uitzendbureaus hebben zo een goede naam in de markt dat je met meer vertrouwen binnenkomt verder dan je ervaring of je papier je ooit zo brengen. Je zit dus ook een stuk comfortabeler.

Niet alleen

Daarentegen is alleen vertrouwen op een uitzendbureau niet altijd genoeg. Online je vleugels spreiden kan geen kwaad, omdat het weinig moeite is als je gaat voor een kleine selectie. Dat beste aanbod opsnoepen is gemakkelijk. Daarnaast zijn open sollicitaties een interessant instrument om de aller spannendste banen te vinden. Je kan zo binnenkomen bij plekken waar mensen op de cutting edge zitten. Daarnaast word ene open sollicitatie vaak op prijs gesteld omdat het laat zien dat je proactief bent, het bedrijf interessant vindt en je snapt wat ze doen. De voordelen zijn daarmee vergelijkbaar als bij een uitzendbureau. Er is een bepaald vertrouwen, je hoeft je niet in te vechten in meerdere rondes en krijgt vaak uniek spannende klussen.