Veilig werken in een gezonde omgeving

Ieder persoon in Nederland heeft het recht om zich veilig te voelen, ook op de werkvloer. Gezonde lucht om adem te halen is daarbij cruciaal. Er moet dus altijd gezorgd worden dat werknemers op een gezonde manier adem kunnen halen. Bij veel beroepen is dat geen probleem. Maar er zijn ook beroepen waarbij er dagelijks het risico bestaat dat werknemers worden blootgesteld aan schadelijke gassen of een daling van het zuurstofgehalte in de lucht.

Zuurstof is een belangrijke bron van energie

Een mens heeft zuurstof nodig om te overleven. Dat wordt via de luchtwegen naar de longen naar binnen gebracht en via het bloed door het lichaam verspreid. Door het hele menselijk lichaam is zuurstof een essentieel onderdeel voor belangrijke reacties in het lichaam. Zonder zuurstof zal het menselijk lichaam niet lang overleven. In de standaard lucht om ons heen zit ongeveer 21 % zuurstof. Deze concentratie kan in het geding komen wanneer de zuurstof verdreven wordt door andere stoffen en gassen. Wanneer het zuurstofgehalte te sterk daalt dan krijgt het lichaam problemen omdat vitale reacties en processen niet uitgevoerd kunnen worden. Dat kan bijvoorbeeld ook plaatsvinden als er brand uitbreekt. Ook vuur heeft zuurstof nodig. Bij een grote brand kan dat verbruik zo groot zijn dat er voor mensen niet meer genoeg zuurstof in de lucht aanwezig is om op een gezonde manier adem te halen.

Ademluchttoestel voor gezonde lucht

Een ademluchttoestel helpt je bij het ademhalen wanneer dat niet meer mogelijk is op een natuurlijke manier. Dat zijn behoorlijk complexe apparaten die in verschillende situaties in staat zijn om gezonde lucht aan te bieden. Bij G4s Safety Solutions kun je kwalitatief hoogstaande ademluchttoestellen vinden met een ergonomische en verstelbare pasvorm. Deze apparaten zijn allemaal gemaakt van lichte maar duurzame materialen zoals vezelversterkte kunststof. Naast het kopen van deze toestellen is het ook mogelijk om ze te huren.